Onyewu en Tchite officieel BELG

Alles over voetbalwedstrijden van andere ploegen dan Standard

Moderator: Headhunter

PhonebacK
Bronze Member
Berichten: 29
Lid geworden op: di apr 22, 2008 2:00 am
Locatie: Lommel

Onyewu en Tchite officieel BELG

Bericht door PhonebacK » za jul 12, 2008 10:36 pm

Afbeelding

Vandaag is de naturalisatie tot Belg van Mohamed Tchite (ex-Standard en ex-Anderlecht) en Oguchi Onyewu (Standard) in het Staatsblad verschenen. Daarmee beschikken beiden definitief over de Belgische identiteit. Ook hinkstapspringster Svetlana Bolshakova mag zich voortaan Belgische noemen.

Mohamed 'Mémé' Tchite is van Congolese origine en speelde nog nooit voor een nationaal elftal. Daardoor kan hij voortaan geselecteerd worden voor de A-ploeg van de Rode Duivels. Voor een selectie voor het team dat aan de Olympische Spelen in Peking deelneemt, komt zijn naturalisatie te laat. Op 2 juli presenteerde coach Jean-François de Sart reeds zijn preselectie en stuurde die, zonder dat daar de naam van Tchite op prijkte, al door naar de Wereldvoetbalbond (FIFA). De eerste interland waar Tchite voor in aanmerking komt, is het duel tegen Duitsland, op 20 augustus in Nürnberg.

Oguchi Onyewu zal nooit voor de Rode Duivels kunnen spelen. Hij kwam eerder al uit voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten, zijn geboorteland.

Plaats reactie