Michel Preud'homme verlaat Standard voor AA Gent

Alles over voetbalwedstrijden van andere ploegen dan Standard

Moderator: Headhunter

PhonebacK
Bronze Member
Berichten: 29
Lid geworden op: di apr 22, 2008 2:00 am
Locatie: Lommel

Michel Preud'homme verlaat Standard voor AA Gent

Bericht door PhonebacK » ma mei 26, 2008 5:40 pm

Afbeelding

Michel Preud'homme verlaat Standard voor AA Gent. Preud'homme liet vanmorgen aan de directie van de Luikse club laten weten dat hij zijn contract bij de landskampioen niet zal verlengen. Dat meldde hij zelf aan het nieuwsagentschap Belga. De ex-doelman, die Standard het voorbije seizoen naar de eerste landstitel in 25 jaar leidde, liet aan Pierre François, algemeen directeur van Standard, weten dat hij de club verlaat. Op een persconferentie deelde Preud'homme vanmiddag vervolgens mee dat hij de komende drie seizoenen aan de slag gaat bij AA Gent.

Eén jaar
Eerder had de Waalse krant La Dernière Heure met stellige zekerheid gemeld dat Preud'homme vandaag op een persconferentie zijn vertrek bij de Rouches zou aankondigen. De aanslepende onderhandelingen over zijn contractverlenging vormen de aanleiding voor zijn afscheid. Standard wilde Preud'homme slechts een contract voor één jaar aanbieden, wat door deze laatste als een motie van wantrouwen werd aangezien.

AA Gent
AA Gent, dat al een tijdje naar zijn diensten hengelde, wordt dus de nieuwe werkgever van Preud'homme. "In principe wordt het AA Gent", bevestigt Preud'homme. "De besprekingen zijn afgerond. Ik verwacht geen problemen meer in de afhandeling van de deal." (belga/lpb)

Plaats reactie