François Sterchele omgekomen bij auto-ongeluk

Alles over voetbalwedstrijden van andere ploegen dan Standard

Moderator: Headhunter

Plaats reactie
PhonebacK
Bronze Member
Berichten: 29
Lid geworden op: di apr 22, 2008 2:00 am
Locatie: Lommel

François Sterchele omgekomen bij auto-ongeluk

Bericht door PhonebacK » do mei 08, 2008 8:18 am

Afbeelding

Club Brugge-spits François Sterchele is vannacht om het leven gekomen bij een auto-ongeluk op de N49 in Vrasene (bij Beveren). Hij was 26. Het nieuws is ondertussen bevestigd door het parket van Dendermonde.

Onaangepaste snelheid
Uit de eerste vaststellingen van een verkeersdeskundige blijkt dat Sterchele tegen een onaangepaste snelheid reed met zijn Porsche op de expressweg tussen Antwerpen en Knokke. Hij week door een nog onbekende oorzaak bruusk naar rechts af. Het voertuig reed in een sloot langs de kant van de weg en werd daardoor weggekatapulteerd tegen een boom. Volgens de verkeersdeskundige was er geen andere wagen bij het ongeval betrokken. De spits zat alleen in de auto.

G. Beerschot
François Sterchele was aan zijn eerste seizoen bezig bij blauw-zwart. Hij kwam in het tussenseizoen over van G. Beerschot, waar hij vorig seizoen Belgisch topschutter werd met 21 doelpunten. Daarvoor kwam hij uit voor Sporting Charleroi.

Topschutter
Sterchele brak pas laat door in eerste klasse. In het seizoen 2004-2005 speelde hij nog voor toenmalig derdeklasser Oud-Heverlee Leuven, waar hij door Charleroi werd opgemerkt. Hij scoorde 21 doelpunten in de competitie en deed er in de eindronde nog eens acht bij waardoor OHL naar de tweede klasse promoveerde. Daarvoor was hij actief in vierde klasse bij Kelmis. Ook daar kroonde de spits met Italiaanse roots zich tot topschutter met 24 doelpunten.

Rode Duivels
Na zijn prachtseizoen bij Beerschot stonden de topclubs te dringen om Sterchele, die ondertussen ook Rode Duivel was geworden, aan te werven. Anderlecht leek de spits binnen te halen, maar Club Brugge stak de Brusselaars de loef af. Bij Club scoorde Sterchele dit seizoen elf keer. Zijn laatste doelpunt dateert van 13 april. Toen maakte hij het enige doelpunt in de Brugse derby. Sterchele kwam in totaal vier keer uit voor de Rode Duivels.

BRON: De Morgen (www.demorgen.be)

PhonebacK
Bronze Member
Berichten: 29
Lid geworden op: di apr 22, 2008 2:00 am
Locatie: Lommel

Bericht door PhonebacK » do mei 08, 2008 11:59 am

Nog enkele foto's:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

BRON: HLN (www.hln.be)

Headhunter
Moderator
Berichten: 75
Lid geworden op: zo okt 21, 2007 2:00 am
Locatie: Lommel

Bericht door Headhunter » do mei 08, 2008 5:39 pm

Boer of gene boer, dit wens je niemand toe he.
Had em toch graag in Standard-shirt zien spelen...
RIP Francois...

PhonebacK
Bronze Member
Berichten: 29
Lid geworden op: di apr 22, 2008 2:00 am
Locatie: Lommel

Bericht door PhonebacK » do mei 08, 2008 9:29 pm


Urbi
Newbie
Newbie
Berichten: 14
Lid geworden op: di nov 27, 2007 2:00 am
Locatie: Mol

Bericht door Urbi » vr mei 09, 2008 12:19 pm

Is idd verschrikkelijk...
Dit staat gewoon los van het voetbal en de kleuren die je vertegenwoordigt...
26 jaar is gewoon veel te jong om al je dromen te moeten opgeven...

PhonebacK
Bronze Member
Berichten: 29
Lid geworden op: di apr 22, 2008 2:00 am
Locatie: Lommel

Bericht door PhonebacK » za mei 10, 2008 10:09 pm

kippenvel moment, een eerbetoon zoals het hoort voor elke voetballer!


Tranen om François Sterchele

Afbeelding

Vandaag neemt Club Brugge afscheid van François Sterchele. De 26-jarige spits kwam donderdag om het leven in een ongeluk met zijn wagen. Vanavond speelt Club tegen Westerlo en voor de partij eerden alle blauwzwarte supporters hun geliefde speler. De spelers van Club droegen een grote foto van Sterchele het veld op en niemand kon de tranen bedwingen. In een grote cirkel stonden ze arm in arm rond de foto van hun overleden ploegmaat. De supporters zongen "You'll never walk alone" en schreeuwden luidkeels de naam van hun held.

Eerbetoon
Iedere speler mocht zelf kiezen of hij zou spelen. Ook opwarmen was voor één keer niet verplicht. De inzet van de avond is een ticket naar de Champions League, maar niemand die daar nu aan denkt. Iedereen zit met zijn/haar gedachten bij François Sterchele. Heel voetballend België eert hem vanavond. Overal stond wel iets op het programma. Een aantal supporters van Germinal Beerschot, waar Sterchele eveneens ontzettend populair werd, zakten eveneens af naar Brugge om de spits een laatste keer te eren. Alle spelers droegen vandaag het nummer 23 op hun truitje, want dat was het nummer van Sterchele.

Indrukwekkend
Het applaus duurde minutenlang en toen de wedstrijd begon, werd het muisstil. Het was een indrukwekkend eerbetoon. Voetballen is niet gemakkelijk. Ook niet voor Westerlo, want wat mogen zij vanavond verwachten? Maar toen de bal begon te rollen, groeide het besef dat iedereen verder moest. Of zoals een groot spandoek het zo mooi uitdrukt: "Een ster was geboren, nu schitter je aan onze blauwzwarte hemel".

Club scoort
De eerste helft begon in een vreemde sfeer. Plots begon Club toch te voetballen en na enkele aardige combinaties gingen de supporters als één man achter hun ploeg staan. Leko zorgde met een fraai vrije trap voor de openingsgoal. Hij trok zijn truitje uit en keek met tranen in de ogen naar de hemel. Westerlo liet begaan, maar af en toe kwamen de bezoekers ook eens kijken. Scoren zat er evenwel niet in.

Sonck zorgde nog voor de rust voor een tweede Brugs doelpunt. De spitsbroeder van Sterchele had het niet gemakkelijk. Terwijl de tranen over zijn wangen vloeiden, keek hij omhoog. En zo lijkt Club op weg om Sterchele te eren met een overwinning. (gb)

Afbeelding

FILMKE:

KLIKKEN

Bron: HLN 10/05/08 20u21

PhonebacK
Bronze Member
Berichten: 29
Lid geworden op: di apr 22, 2008 2:00 am
Locatie: Lommel

Bericht door PhonebacK » vr mei 16, 2008 8:50 pm

Voetbalclub BOOM dient klacht in:

Het bestuur van voetbalclub Rupel Boom gaat wellicht een klacht indienen bij de politie tegen de maker van een fotocollage die al enkele dagen circuleert op het internet. Dat laat voorzitter Walter Leijs weten.
Op de fotocollage wordt de draak gestoken met de dood van Club Brugge-voetballer François Sterchele, die vorige week in Vrasene stierf na een klap tegen een boom. Boven een foto van de gecrashte Porsche van de voetballer staat de tekst: "Stunt in Belgisch voetbal, Club Brugge-Boom 0-1". Ook de emblemen van zowel Club Brugge als Rupel Boom staan afgebeeld.

Volgens voorzitter Leijs mogen de clubsymbolen niet zonder toestemming gebruikt worden. Daarenboven noemt hij de collage wansmakelijk en slecht voor het imago van de club die momenteel nog in 4de klasse B speelt. Het bestuur gaat nog overleggen, maar wellicht zal er klacht tegen onbekenden worden ingediend. Leijs wil de situatie zakelijk en snel afhandelen.

Afbeelding

Plaats reactie